Verrassende uitvoeringen van Muziekmaatjes in het Parktheater

20 juni 2024
Verrassende Uitvoeringen Van Muziekmaatjes In Het Parktheater.

Samenwerking tussen Lunet, Summa Collega en Parktheater Eindhoven

Op 19 juni was het zover. De uitvoeringen van ‘muziekmaatjes’ in het Parktheater in Eindhoven. De muziekmaatjes bestaan uit studenten van het Summa College en cliënten van Lunet. Daarnaast is het Parktheater Eindhoven onderdeel van dit samenwerkingsproject.

18 weken lang hebben de studenten samen met cliënten toegewerkt naar een muzikale uitvoering in het Parktheater. Het doel? Studenten met studierichting social work en maatschappelijke zorg op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Lunet en onze cliënten. Muziek was hierin het ondersteunende middel. Want we weten allemaal dat muziek mensen met elkaar doet verbinden.

Zowel voor de studenten en cliënten was het project muziekmaatjes een spannend proces. De studenten waren veelal onbekend met onze cliëntdoelgroep. Van wat voor muziek zullen ze houden? Wat kunnen we van hen verwachten? En wat voor een muzikale uitvoering gaan we samen neerzetten in het Parktheater? Uiteraard vragen die de deelnemende cliënten ook hadden... Maar dit kwam uiteindelijk allemaal goed. Met verrassende uitvoeringen tot gevolg.

Muziek doet verbinden
Dat muziek doet verbinden werd al snel duidelijk. Na 18 weken kennismaken en werken naar een act werd het tijd voor de uitvoeringen:

Zo gingen de studenten: Faye, Dyantha en Lamys, samen met cliënten van lokaal 6 van Eikenhof een act doen op het nummer Europapa. Studenten Aemalia en Dilara maakte mooie trommels voor het jaarlijkse circus met de kinderen van Koraal.

Janice (Kunst & Ko) zong samen met student Mehmet Fly to the moon van Frank Sinatra. En Bart (Ons Plekje Geldrop) wist samen met student Luuk de zaal in de polonaise te krijgen!

Heidi (Kunst & Ko) was niet zenuwachtig achter de piano: “Laat los en leg de zorgen naast je neer”. En Toine (LuuXX Kleine Berg) bracht een mooi gedicht ten gehore en een aantal nummers. Waaronder heel toepasselijk ‘Wij houden van oranje’.

Naast muziek werden er op het podium ook mooie woorden gesproken over het samen muziek maken.  Enkele mooie quotes die deze middag voorbij kwamen:

Nu is eindelijk mijn droom uitgekomen
Muziek spreek je met je hart en met je lijf, het moet er gewoon uit

Echte maatjes
Het samenwerkingsproject Muziekmaatjes leidde tot onverwachte ontmoetingen tussen de studenten van het Summa Collega en Lunet cliënten. Kijk hieronder maar naar de foto’s. De studenten en cliënten zijn door dit project echte maatjes geworden. En Lunet twee aankomende stagiaires rijker!