Gemeenten erkennen ondersteuning vanuit onze wijkpunten en Leercentrum aan Wmo cliënten als specialisme

02 juli 2024
Gemeenten Erkennen Ondersteuning Vanuit Onze Wijkpunten En Leercentrum Aan Wmo Cliënten Als Specialisme

Goed nieuws voor Wmo cliënten die gebruikmaken van de wijkpunten van Lunet

Gemeenten in de regio's BOV, De Kempen en Dommelvallei+ erkennen sinds kort onze ondersteuning vanuit de wijkpunten in die regio's als specialistische ondersteuning. Dit betekent dat per 1 juni 2024 de ondersteuning vanuit de wijkpunten van Lunet onder het product 'groepsbegeleiding' valt in deze regio's. Voor de Wmo cliënten die gebruikmaken van de wijkpunten binnen regio's BOV, De Kempen en Dommelvallei+ is dit heel mooi nieuws. We zijn dan ook erg blij en trots dat - na een traject van meerdere gesprekken met betrokken gemeenten in samenwerking met BIZOB (inkooporganisatie gemeenten), deze financieringskeuze is gemaakt. Voor de cliënten Wlz extramuraal die op het wijkpunt komen, blijft alles als voorheen.

Leercentrum van Lunet toegelaten binnen het groepsproduct
Naast de ondersteuning binnen de wijkpunten is ook ons cursusaanbod vanuit het Leercentrum toegelaten binnen het groepsproduct. We zijn trots dat hiermee het cursusaanbod vanuit Lunet ook beschikbaar is voor de Wmo cliënten binnen regio's BOV-De Kempen en Dommelvallei+.

Teamleiders zijn inmiddels geïnformeerd over de verandering in productfinanciering. Vanaf 1 juni 2024 schrijven we een uur groepsbegeleiding per uur dat de cliënt op het wijkpunt komt.

BOV: Best, Oirschot, Veldhoven
De Kempen: Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden.
Dommelvallei+: Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a. en Son en Breugel