Bied jij een warm thuis aan kwetsbare jeugdigen?

Wonen In Een Gezinshuis

Heb jij ervaring in de zorg en werken met kinderen? Overweeg je om als zelfstandige een warm thuis te bieden aan bijvoorbeeld kinderen met een ontwikkelingsachterstand in de regio Zuidoost-Brabant? Dan is een gezinshuis wellicht iets voor jou.

Het is voor jeugdigen helaas niet altijd mogelijk om bij hun eigen ouders te wonen en op te groeien. Bijvoorbeeld omdat de ouders problemen hebben of omdat het kind het thuis moeilijk heeft. Lunet vindt het belangrijk dat kinderen met een ontwikkelingsachterstand goede ondersteuning in een gezinssituatie krijgen. Als dit bij eigen ouders niet mogelijk is, kan een gezinshuis een goede optie zijn. Zo nabij mogelijk thuis, noemen we dat.

Een eigen gezinshuis op jouw manier, maar niet alleen

Bied jij een thuis voor jeugdigen die niet bij hun ouders kunnen wonen?

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van ondersteuning en zorg voor jeugdigen van 0 - 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen. Als professionele gezinshuisouder vang je kinderen op in je eigen gezin voor een zo normaal mogelijke thuissituatie en leefomgeving. Je geeft deze kwetsbare kinderen 24/7 de liefdevolle en professionele ondersteuning die ze nodig hebben.

Als zelfstandige gezinshuisouder sta je er niet alleen voor

Je krijgt ondersteuning vanuit Lunet en Gezinshuis.com. Lunet ondersteunt professionele gezinshuisouders bij de inhoudelijke begeleiding. Een vaste gedragsdeskundige staat klaar voor jouw vragen en is nauw betrokken bij de dagelijkse begeleiding van de kinderen. Gezinhuis.com biedt praktische ondersteuning. Vanaf de selectieprocedure heb je een vaste contactpersoon, die je helpt om je gezinshuis te realiseren. En wanneer je eenmaal gezinshuisouder bent, kun je rekenen op diezelfde persoon voor ondersteuning bij aspecten die je in deze rol tegenkomt. 

Wanneer kun je een gezinshuis starten?

Denk jij erover na om een gezinshuis te starten? Dan zijn een aantal praktische zaken belangrijk. Zoals:

  • Minstens één van de gezinshuisouders heeft professionele ervaring met zorg met kinderen en heeft een relevante MBO-4 beroepsopleiding behaald.
  • Naast een zorghart, schuilt er ook een franchise ondernemer in je. Of in je partner. Uiteraard word je hierin begeleid als dat nodig is.
  • Je kunt een passende woonsituatie bieden. Ook hierin kunnen we met je meedenken.

Tijdens onze informatiebijeenkomsten krijg je hier meer informatie over.

Vragen of meer informatie?

Heb je nog vragen over een gezinshuis of het opzetten hiervan? Tijdens onderstaande bijeenkomsten is er volop mogelijkheid om deze te stellen.

Informatiebijeenkomst gezinshuizen

Wil jij meer weten over het opzetten van een gezinshuis? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten. Hier krijg je meer informatie en kun je vrijblijvend je vragen stellen. Op korte termijn worden er twee bijeenkomsten georganiseerd, je kunt je hiervoor aanmelden via onderstaand formulier:

  • 19 juni: fysieke bijeenkomst in Eindhoven (van 19.30 - 21.00 uur)
  • 25 juni: online bijeenkomst (van 19.30 - 21.00 uur)

Meld je aan

Vergeet niet onderstaand akkoord aan te vinken (*):