50 jaar vrijetijdsactiviteiten bij Lunet

22 mei 2023
Website

Van ontspanningscommissie naar volledig vrijetijdsteam

Biljartclub, volksdansclub, kunstclub en een dartclub, zomaar een greep uit ons assortiment clubs bij Lunet. Grote evenementen zoals een circus, een Tuinfeest of een optreden. Liederentafel, disco, creasoos, spelletjessoos, mannensoos en ga zo maar door. Dagtochten naar alle uithoeken der aarde en knuffelen met exotische dieren van de gehele planeet. Vrijwel elke dag een leuke activiteit op de woonparken Eckartdal en De Donksbergen. Zo'n zeven collega's zijn elke dag bezig om voor de cliënten van Lunet ontspanningsactiviteiten te organiseren. Voor de begeleiding ter plekke worden ze bijgestaan door ruim 150 vrijwilligers.

Van ontspanningscommissie naar vrijetijdsteam
Dat was vroeger anders. Eckartdal kende een voetbalclub (Eckardia) en beide woonparken hadden al een wandelclub. Maar pas in 1973 werd een ontspanningscommissie in het leven geroepen, die al snel - door het succes - uitgroeide tot een aparte dienst met vaste medewerkers. Uiteindelijk resulteerde het belang van het organiseren van passende vrijetijdsactiviteiten uit tot het team Vrijetijd dat we nu kennen. 

Informatie over vrije tijd of vrijwilliger worden?
Wil je meer informatie over vrije tijd bij Lunet? Kijk dan op de webpagina van het Vrijetijdscentrum. Lijkt het je leuk om, net zoals ruim 150 vrijwilligers, ook vrijwilligerswerk te doen bij het Vrijetijdscentrum van Lunet? Neem dan contact op met afdeling vrijwilligerswerk via mail: vrijwilligerswerk@lunet.nl of telefoon: 088 551 5610.