Studenten ontvangen vol trots het diploma 'Woonhulp'

07 november 2023
Studenten Ontvangen Vol Trots Het Diploma 'Woonhulp'

In anderhalf jaar tijd opgeleid om dagelijkse taken binnen de ouderen- of gehandicaptenzorg te gaan doen

Student-woonhulpen van Lunet ontvingen afgelopen maand het diploma 'Woonhulp'. En dat werd gevierd! In het bijzijn van vrienden, familie, en begeleiders en cliënten van de woningen waar ze stage liepen, werden zij in De Herberg op woonpark Eckartdal in het zonnetje gezet.

Opleiding tot woonhulp
Tijdens de opleiding tot woonhulp worden cliënten van Lunet in ongeveer anderhalf jaar tijd opgeleid om dagelijkse taken binnen de ouderen- of gehandicaptenzorg te gaan doen, zoals koffiezetten, ontbijt/lunch klaarmaken, een boodschap doen of bed verschonen. Naast deze dagelijkse taken, krijgen de studenten ook cliëntgerichte vaardigheden geleerd. Zoals voorlezen, een spelletje doen, samen wandelen, een praatje maken of een kopje koffie drinken. Het diploma 'Woonhulp' is branche-erkend. Naast de complete opleiding bestaat er ook een mogelijkheid om losse modules te halen.

Trotse gezichten
De weg naar dit diploma was voor de studenten niet altijd even gemakkelijk, maar dat zorgt voor nog meer trotsheid op het diploma. “Soms dacht ik wel eens aan stoppen, maar dat ik bezig mag zijn, mag zorgen voor anderen en structuur heb in de dag maakt mij gelukkig. Ik ben sterker geworden en dankbaar voor dit traject. Het heeft mij veel gebracht." aldus een van de cliënten. Dat de studenten zich dubbel en dwars bewezen hebben, blijkt wel uit het feit dat sommige woonhulpen blijven werken op de woning waar ze stage hebben gelopen.

Meer weten over het Leercentrum van Lunet?
Bij het leercentrum worden aan cliënten allerlei cursussen en trainingen gegeven op verschillende niveaus. Lees hier meer over het Leercentrum van Lunet.