Corona maatregelen bij Lunet

03 oktober 2022

We blijven verantwoorde en veilige zorg en ondersteuning bieden. Om veilige zorg, behandeling en ondersteuning te bieden gaan wij uit van de landelijke richtlijnen van de overheid. Onderstaande adviezen gelden:

  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Blijf op veilige afstand van elkaar
  • Blijf thuis bij klachten en doe een test
  • Haal een vaccin, booster- of herhaalprik

Lees de landelijke adviezen op de website van de overheid.

Het coronavirus blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn of die een kwetsbare gezondheid hebben. Deze adviezen helpen nog steeds om besmetting te voorkomen.

Testen voor cliënten
Onze cliënten die klachten hebben, worden getest door onze medische dienst. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met de cliëntbegeleider.

Isolatie en quarantaine
Cliënten moeten in isolatie als zij positief getest zijn. Tijdens de isolatie mag de cliënt geen bezoek ontvangen. Indien de cliënt 24 uur klachtenvrij dan vervalt de isolatie. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met de cliëntbegeleider.

Wonen
Er kunnen op onze woonlocaties mogelijke uitzonderingen zijn op de landelijke richtlijnen. Indien de situatie op een woongroep verandert, gelden de aangepaste regels uitgaande van het belang van de cliënt(en) van deze locatie. De begeleider van de woongroep informeert hierover.

Vragen?
Heb je vragen over corona of over het vaccineren? Neem contact op met de begeleider of lees meer op de website van Steffie voor eenvoudige uitleg over het coronavirus.