De eerste bewoners met VPT-ondersteuning verhuizen naar de Kootwijkstraat in Eindhoven

18 januari 2024
Website (1)

Deze manier van ondersteuning, Volledig Pakket Thuis, is binnen Lunet een nieuwe vorm van zorgverlening

Donderdag 4 januari was voor tien cliënten van Lunet een feestelijk moment. Zij kregen deze dag de sleutels van hun nieuwe appartement in het voormalig schoolgebouw aan de Kootwijkstraat in het Eindhovens stadsdeel Strijp overgedragen.

De nieuwe bewoners huren zelf het appartement van Woningcorporatie Woonbedrijf en wonen hier zelfstandig. Ze worden daarbij begeleid en ondersteund door begeleiders van Lunet. Deze manier van ondersteuning, Volledig Pakket Thuis, is binnen Lunet een nieuwe vorm van zorgverlening.

Wat is Volledig Pakket Thuis?
Het Volledig Pakket Thuis (VPT) is een 'pakket zorg' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Het is vooral geschikt voor mensen die naast zorg, behoefte hebben aan ondersteuning bij de maaltijd en welzijn, maar die wel in hun eigen omgeving willen blijven wonen. Door de 24-uurs nabijheid van Lunet kan men langer zelfstandig thuis wonen.

Meer informatie over VPT bij Lunet