Lunet zoekt zorgprofessionals die een eigen gezinshuis willen starten

30 mei 2024
Wonen In Een Gezinshuis

Een thuis voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen

Bij Lunet vinden we het belangrijk dat kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand goede ondersteuning in een gezinssituatie krijgen. Als dit bij eigen ouders niet mogelijk is, kan een gezinshuis een goede optie zijn. Zo nabij mogelijk thuis, noemen we dat. Samen met Gezinshuis.com starten we met het zoeken naar zorgprofessionals die een eigen gezinshuis in de regio Zuidoost-Brabant willen starten.

Een thuis voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen
Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van ondersteuning en zorg voor jeugdigen die niet meer thuis kunnen wonen. Professionele gezinshuisouders vangen kwetsbare kinderen op in hun eigen gezin en geven 24/7 de liefdevolle en professionele ondersteuning die ze nodig hebben. De kinderen draaien mee in het dagelijkse gezinsleven voor een zo normaal mogelijke thuissituatie en leefomgeving. Ze gaan naar school, de sportclub, zwemles of naar andere activiteiten die bij hen passen. Het verschil met een pleeggezin is dat de gezinshuisouders professionele opvoeders zijn. 

Informatiebijeenkomsten voor belangstellenden
Heb jij ervaring in de zorg en werken met jeugdigen? Overweeg je om als zelfstandig ondernemer aan kinderen en jongeren (van 0 - 18 jaar) de best mogelijke opgroeiplek te bieden? Dan is een gezinshuis wellicht iets voor jou. Op www.lunet.nl/gezinshuisouders lees je hier meer informatie over. Ook op onderstaande informatiebijeenkomsten krijg je meer informatie en kun je vrijblijvend je vragen stellen.

  • 19 juni: fysieke bijeenkomst in Eindhoven van 19.30 - 21.00 uur
  • 25 juni: online bijeenkomst van 19.30 - 21.00 uur

Je kunt je voor een van deze bijeenkomsten via deze link aanmelden.