Persoonlijk Begeleider - Ouderinitiatief

 • 20 tot 25 uur
 • MBO
 • € 2457 tot € 3332
 • Eersel

Bij een ouderinitiatief hebben ouders samen een woonvorm gecreëerd voor hun kinderen. Geen traditionele woonvorm, maar een plek waar zij meer betrokken zijn bij het leven van hun kind. En bovenal een plek waar hun kind gelukkig is. Deze initiatieven zijn niet ontstaan vanuit bemoeizucht, maar vanuit de visie dat ouders en professionals elkaar kunnen versterken. De ouders ondersteunen daar waar nodig op de locatie en helpen bij het ‘lezen’ van hun kind. Dit in combinatie met jouw deskundigheid, maakt dat de cliënt de best mogelijke ondersteuning krijgt. Sta jij achter deze visie? Solliciteer dan nu!

Onze locaties
Lunet werkt samen met vier ouderinitiatieven (één in Eindhoven, twee in Eersel en één in Geldrop). Als je hier gaat werken, ben je in dienst bij Lunet en maak je gebruik van onze ondersteuning. Daarnaast werk je nauw samen met de ouders van de cliënten.

Op dit moment hebben wij een vacature voor Persoonlijk begeleider bij wooninitiatief S.T.A.P.

De doelgroep
Binnen de ouderinitiatieven wonen (jong)-volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking (bij S.T.A.P. wonen ook cliënten met een normale begaafdheid) en daarbij soms; een vorm van autisme, NAH of psychische problematieken. De cliënten hebben ieder hun eigen appartement en daarnaast is er op elke locatie een gezamenlijke ruimte. Hier kunnen cliënten terecht voor een kop koffie, activiteit, gezelligheid of voor de maaltijd, mochten ze hier behoefte aan hebben. De cliënten worden grotendeel individueel begeleid. De begeleiding is op maat en met name gericht op zelfredzaamheid en een zo zelfstandig mogelijk leven. Daarnaast stimuleren we het groepsgebeuren.

De functie
Als Cliëntbegeleider/Persoonlijk Begeleider draag je zorg voor het opstellen van het persoonlijk plan van de aan jou toegewezen cliënten. Samen met de cliënt, je collega’s en andere disciplines (gedragsdeskundige, arts etc.) stem je de inhoud van het plan af op de behoeften van de cliënt. Binnen het team maak je de doelen en richtlijnen uit het persoonlijk plan bespreekbaar. Je geeft je collega’s feedback op de uitvoering en ondersteunt je collega’s daar waar nodig. Daarnaast draag je zorg voor een regelmatige evaluatie van de plannen in samenspraak met alle betrokkenen. Naast bovenstaande taken bied je de cliënten wat zij nodig hebben op basis van hun eigen persoonlijk plan. Je kijkt naar de behoefte van de cliënt en stemt je begeleiding hierop af. Naast cliëntgebonden taken voer je ook algemene taken uit binnen het team.

Nieuwsgierig naar hoe onze medewerkers het werk ervaren? Lees hier hun verhaal.

De werktijden
Bij wooninitiatief S.T.A.P. zijn de diensten tussen 8.00 uur en 22.30 uur. Je hoeft wat minder weekenden en feestdagen te werken, omdat de cliënten dan niet altijd hulp nodig hebben. Het rooster is minimaal 2 maanden van te voren beschikbaar. 

Wij bieden jou

 • Een jaarcontract voor gemiddeld 20 tot 25 uur per week
 • Vooruitzicht op contractverlenging voor onbepaalde tijd
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40 van minimaal €2457,- en maximaal €3332,- bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van je relevante werkervaring
 • Vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT
 • 2-daags introductieprogramma
 • Een ruim aanbod aan doelgroepgerichte scholing
 • Toegang tot meer dan 100 online-trainingen
 • Pluspakket met keuzeregelingen, zoals fietsplan en korting op sporten

Wij vragen
Een zorg- of welzijnsdiploma op (minimaal niveau 4). Ben je ooit aan zo'n opleiding begonnen, maar heb je hem niet afgemaakt? Dan kun je ook solliciteren. Samen met jou kijken we met welke bijscholing je toch bij ons aan de slag kunt.

Wij vragen van al onze nieuwe medewerkers om een “Verklaring Omtrent Gedrag” te overhandigen voor hun functie binnen Lunet.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature bij S.T.A.P.: neem contact op met Noortje van der Steen (Teamleidinggevende) via: 06-13125325. Raadpleeg ook gerust onze website voor meer informatie op https://www.samentochapart.nl/.

Solliciteer
Je kunt bij ons solliciteren door je cv te uploaden. Een motivatiebrief is niet nodig, binnen drie werkdagen nemen wij contact met je op. Je kunt solliciteren via de button op deze pagina.

Vanuit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en daarbij horende vergewisplicht, zijn wij verplicht om te controleren of een nieuwe medewerker geschikt is om zorg te verlenen aan onze cliënten. Deze screening is onderdeel van ons selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer
 • 20 tot 25 uur
 • MBO
 • € 2457 tot € 3332
 • Eersel