Wonen in een gezinshuis

Wonen In Een Gezinshuis

“Een gezinshuis is een fijne woonplek waar je de zorg en liefdevolle professionele ondersteuning krijgt die jij als jeugdige nodig hebt.”

Het is helaas niet altijd mogelijk om bij je eigen ouders te wonen en op te groeien. Bijvoorbeeld omdat je ouders problemen hebben of omdat jij het thuis moeilijk hebt. Als het echt niet meer gaat thuis, dan kan een gezinshuis een optie zijn. Zo nabij mogelijk thuis, noemen we dat.

In een gezinshuis woon je in een gezin en draai je mee in het dagelijkse gezinsleven. Je gaat naar school, sportclubs, zwemles of naar andere activiteiten die bij jou passen. Je woont samen met professionele gezinshuisouders en vaak ook met een aantal kinderen in de leeftijd van 0- 18 jaar. Dit kunnen ook eigen kinderen van die gezinshuisouders zijn.

Gezinshuisouders hebben veel ervaring met kinderen en opvoeding. Zij zijn er om je te ondersteunen en een fijne plek te bieden waar je kunt opgroeien. Het komt ook voor dat kinderen of jongeren vanuit een leefgroep of pleeggezin worden overgeplaatst naar een gezinshuis. Het verschil met een pleeggezin is dat de gezinshuisouders professionele opvoeders zijn.